Evidencia tovaru z programu školského ovocia

V tomto návode predstavíme, ako si v rámci aplikácie iKelp Jedáleň viesť evidenciu školského ovocia s prehľadom skladových zásob. V tomto návode si prejdeme postup vytvorenia karty, na ktorú si budeme školské ovocie naskladňovať, pripravíme si receptúru a na túto si naviažeme kartu školského ovocia. Takto nám aplikácia automaticky preddefinuje uvedené množstvo pre daný počet stravníkov zo skladu, a bude sa automaticky tvoriť text použitej karty školského ovocia na jedálnom lístku. Rovnaký postup je možné použiť aj pre evidenciu mliečneho programu.

Vytvorenie karty pre evidenciu skladu

  1. Kliknite na tlačidlo K na lište aplikácie.
  2. Kliknutím na Úkony a Nová vytvoríme novú kartu.
    1. Zadajte Názov. (Napr. Čerešne - školské ovocie.)
    2. Pridajte kartu do skupiny Ovocie.
    3. Prejdite do záložky Suroviny.
    4. Kliknite pravým tlačidlom do zoznamu a kliknite na Pridať surovinu.
    5. Zadajte názov suroviny. (V našom prípade "čerešne".)
    6. Kliknite na Vybrať.
  3. Zmeny potvrdíte kliknutím na Uložiť.

Vytvorenie karty receptúry pre výber na jedálny lístok

  1. Kliknite na tlačidlo R na lište aplikácie
  2. Pre dodržanie normovaných hmotností vyhľadajte receptúru. (V našom prípade receptúru Čerešne.)
    1. Poznačte si jednotlivé hmotnosti pre jednotlivé vekové skupiny.
    2. Kliknite na Zatvoriť.
  3. Kliknite na tlačidlo Úkony a Nový.
    1. Kniha - zafajknite zaradenie do knihy Vlastné, upravené.
    2. Skupina - zafajknite skupinu Ovocie.
    3. Vypňte Názov receptúry. (V našom prípade Čerešne - školské ovocie.)
    4. Kliknite na Pridať a vyhľadajte surovinu. (V našom prípade Čerešne - školské ovocie.)
    5. Vyplňte hmotnosti pre jednotlivé vekové skupiny.
      • Pre prípadnú presnejšiu evidenciu aj výživových hodnôt si môžete vyplniť aj záložku nutričné zloženie podľa pôvodnej receptúry.
  4. Kliknite na Uložiť pre potvrdenie vykonaných zmien.

Naskladnenie tovaru

Takto vytvorenú skladovú kartu viete evidovať aj na sklade. Stačí vybrať dodávateľa, vyhľadať príslušnú kartu školského ovocia, zadať množstvo a nulovú cenu.

Pridanie receptúry na jedálny lístok

Takto vytvorenú a pripravenú receptúru viete jednoducho pridať aj do jedálneho lístka. Ak na receptúre vyplníte aj údaje v záložke Nutričné zloženie, zobrazia sa na jedálnom lístku aj ostatné hodnoty.

Výdaj tovaru zo skladu - Stravný list

Na základe nadefinovaných hmotností v receptúre a po pridaní položky do jedálneho lístka vie systém automaticky vydať požadované množstvo zo skladu.

Súvisiace návody
Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard