Vitajte v blogu iKelp

Novinky, odporúčania a rozhovory z oblasti pokladničných systémov a podnikania.


/ EFEKTÍVNE PODNIKANIE
6
Ako na úspešnú gastro prevádzku, ktorá zarába viac a funguje bez stresu. Prečítať článok >

Pokladničný systém pre rast vašho biznisu
Prečítajte si inšpiratívny rozhovor s Vladimírom Kmecom. Dozviete sa, ako sa podarilo preraziť malej kaviarni medzi veľkou konkurenciou v nákupnom centre. Viac...
Od januára 2026 čaká slovenských podnikateľov výrazná zmena v oblasti evidencie tržieb. Zistite, ako sa na ne pripraviť. Viac...
Systém iKelp neustále zlepšujeme aj na základe podnetov našich používateľov. Spoznajte novinky, ktoré vám umožnia ešte lepšiu prácu s pokladňou. Viac...
Prešli ste zmenou, no na pokladničnom doklade stále svietia neplatné informácie a stará adresa? Pri zistení nesúladu medzi údajmi v systéme a reálnym stavom hrozia zbytočné sankcie. Viac...
Hľadáte spôsob, ako získať viac objednávok na rozvoz jedál, ale zároveň to zvládnuť jednoducho a s prehľadom? ... bez IT odborníkov, bez komplikovaných zmlúv a bez finančne zaťažujúcich provízií? Viac...
Či už zakladáte novú prevádzku alebo prechádzate na eKasa systém, k online evidencii tržieb budete ORP kód nevyhnutne potrebovať. Prečo je potrebný a ako ho získať? Viac...
Rýchlejšia obsluha, efektívny upselling, poriadok v sklade, úspora mzdových nákladov, priazeň zákazníkov, spokojný personál... to všetko môže byť realita aj vašej prevádzky. Ako na to? Viac...
Ak patríte medzi podnikateľov, ktorí využívajú systém eKasa, zbystrite pozornosť - podliehate zákonnej povinnosti pravidelnej výmeny eKasa certifikátu. Viac...
Už o niekoľko mesiacov vznikne všetkým obchodníkom povinnosť zaviesť bezhotovostné platby. V rámci toho štát predstavil svoj vlastný platobný systém QR platby. Na čo sa treba pripraviť? Viac...
Pýtate sa, ako zlepšiť donáškovú službu? Prečítajte si zopár tipov. Viac...
Prečítajte si inšpiratívny rozhovor s Alžbetou Jambrichovou z Chlieb a láska o podnikaní v gastro sektore. Viac...
Letná sezóna prináša skvelé príležitostí, ako aj množstvo výziev. Prinášame užitočné rady, ako sa na sezónu pripraviť a nenechať si ujsť príležitosť pre rast biznisu. Viac...
Peter Kalina, majiteľ troch gastroprevádzok v Bratislave, sa s nami podelil o cenné skúsenosti a postrehy z ich riadenia najmä po technickej stránke. Viac...
Ako vybrať oblečenie pre čašníkov a gastropersonál? Sú lepšie uniformy alebo neformálnejší odev? Ako podporiť svoju značku, aby sa zákazníci vracali? Viac...
Komunikácia so zákazníkom je dôležitá. Nasledujúce riadky vás presvedčia o tom, že aj obyčajná esemeska môže zákazníkovi dodať pocit istoty a výnimočnosti. Viac...
Ešte ste nepoužívali POS systém? Poradíme vám pri výbere. Predstavíme vám základné typy, ako aj funkcie, ktorými by mal reštauračný POS systém disponovať. Viac...
Ako získať zákazníkov, a to nielen prostredníctvom tradičných online kanálov, ale aj s využitím nových technológií, ako je napríklad AI? Pozrite si naše tipy. Viac...
Ako na predaj alkoholu? Pokiaľ si chcete overiť, či spĺňate všetky zákonné požiadavky, prečítajte si článok, ktorý funguje ako kontrolný návod. Viac...
Okrem zavedenia dane z finančných transakcií a zmien v dani z príjmov nás čakajú aj nové sadzby DPH. Bude nevyhnutná aj zmena nastavenia pokladničných systémov. Viac...
Ako môže gastropodnik vyriešiť donášku jedla po logistickej stránke? Jednou z možností je využitie služieb kuriérskych a prepravných spoločností. Viac...
Ako si otvoriť bar a čo nepodceniť pri plánovaní? Najdôležitejšie kroky a konkrétne tipy, na čo by ste nemali zabudnúť pred otvorením baru. Viac...
S konateľom fastfoodu Bombay Express sme sa porozprávali o technológiách, ktoré využívajú v prevádzkach, čím sa uľahčuje život personálu i zákazníkom. Viac...
Ako postupovať, aby vaša reštaurácia fungovala efektívne, s minimálnou obsluhou, organizovane a tak, aby boli hostia spokojní aj počas obedovej špičky? Viac...
Je pre váš podnik obedová špička časom stresu, keď napriek nasadenému rýchlemu tempu čašníkov a kuchárov proste nestíhate? Zistite, v čom asi chybujete. Viac...
Doprava zadarmo môže evokovať dobrovoľné vzdávanie sa možného zárobku. Je to však efektívny marketingový nástroj, ktorý môže priniesť podniku vyššie tržby. Viac...
Úspešné podnikanie znamená aj kvalitný zákaznícky servis, ktorý umocňuje dobrý dojem z návštevy vášho podniku. V tomto ohľade môže byť nápomocná mobilná pokladňa. Viac...
Existujú spôsoby, ako môžu začínajúce reštaurácie ušetriť náklady. Aby sa vám pri rozbiehaní biznisu ľahšie dýchalo, skúste niektorý z našich tipov. Viac...
Mnohí dnes pri platení vyťahujú z vrecka mobily častejšie než karty či hotovosť. Aj to je dôvod, prečo im vo vašom podniku umožniť takúto platbu. Viac...
Ponuku jedál môžete v súčasnosti zobrazovať ozaj atraktívne. Riešením je praktický ponukový zobrazovací displej, ktorý prináša viacero benefitov. Viac...
Spoluzakladateľka obľúbených indických reštaurácií Ocean Spice Monika Ježková nám ochotne odpovedala na otázky spojené s jej podnikaním v gastrosegmente. Viac...
Besteron VISA, MasterCard