2.2.204 |
|
|
|
Pri úpravách skupín stravníkov a skladových kariet, nie je potrebné dávať zmeny uložiť aplikácia ich ukladá automaticky pri každej zmene. |
2.2.204 |
|
|
|
Pri prihlasovaní do aplikácie pre menu nad databázou pri voľbe Údržba databáze bolo pridané, aby aplikácia vynútila vykonanie reindexácie indexov a údržby údajov. |
2.2.203 |
|
|
|
Pri veľmi špecifickom nastavení druhov jedál a vekových skupín sa mohlo stať, že pri tlači OVD v problematickej vekovej skupine neboli na výstupe vypočítané hodnoty pri niektorom z druhu jedla. Ak sa táto situácia vyskytla bola hneď odhalená, ostatné číselné hodnoty sú správne, len pre danú vekovú skupinu chýbal započítaný daný druh jedla. Výstup stačí opätovne vytlačiť. |
2.2.202 |
|
|
|
Vznikal problém pri odstraňovaní úhrady v zozname, ak bola táto úhrada zviazaná z výkazom stravy, tak po jej odstránení sa nevykonal prepočet uhradenosti tejto úhrady, čo spôsobilo menšiu nekonzistenciu, ktorá sa následne automaticky odstránila pri ďalšej manipulácii s výkazom stravy. Tento čiastočný problém bol odstránený. |
2.2.202 |
|
|
|
Pri tlači podkladu pre úhrady stravníkom cez bankový účet, ak má zariadenie dlhšie číslo účtu a v kombinácii s niektorými tlačiarňami sa nevošlo celé číslo účtu. Miesto pre tlač čísla účtu bola rozšírená. |
2.2.201 |
|
|
|
Aplikácia nepočítala so situaáciou, kde pri odstránení výkazu stravy, kde bol preplatok, ktorý bol už čerpaný na inom výkaze. Následne táto hodnota nebola vrátená stravníkovi do jeho účtu čo sa prejavilo v podobe navýšenia peňažného stavu stravníka. Tento rozdiel bolo potrebné korigovať ručne. Situácia vznikala len pri nesprávnom postupe pri neuvedomení si súvislostí, kde sa jednotlivé výkazy odstraňovali nie v chronologickom postupe, ako boli tvorené. Tento nedostatok aplikácie bol odstránený a aplikácia automaticky sama už správne skoriguje rôzne preplatky a nedoplatky pri rôznych postupoch odstraňovania výkazov. |
2.2.199 |
|
|
|
Pri zakladaní nového stravníka sa dátum nástupu stravníka predvyplní na prvý deň aktuálneho mesiaca |
2.2.199 |
|
|
|
Možnosť nastavenia počtu mesiacov, pre ktoré sa neberú preplatky pri vytváraní nových šekov. |
2.2.198 |
|
|
|
Po aktualizovaní aplikácie novšou verziou, aplikácia zobrazí informácie o novinkách a zmenách. Tieto údaje boli doteraz dostupné a aj stále sú v Pomoc->História aplikácie. Túto funkcionalitu je možné vypnúť v nastaveniach aplikácie. |
2.2.198 |
|
|
|
Pre jedálne lístky je možné v nastaveniach druhov pridať ďaľšie číselné rady jedálnych lístkov, kde je tak možné si rozlíšiť číelnú radu napríklad pre lavnú a vedľajšiu činnosť stravovacieho zariadenia |
2.2.194 |
|
|
|
Jedálny lístok sa na webový portál nahráva na princípe zadania časového rozsahu. Doteraz, keď ste chceli nahrať jedálny lístok na webový portál http://jedalen.ikelp.sk/ museli ste označovať každý jedálny lístok samostatne. Teraz sa Vás nahrávanie jedálneho lístka opýta na časový rozsah, pričom preddefinovaný rozsah je aktuálny pracovný mesiac.
|
2.2.193 |
|
|
|
V editácii stravníka je možné použiť tlačidlo E, ktroré stravníkovi automaticky vygeneruje email. |
2.2.193 |
|
|
|
V nastavení webovej jedálne je možné pregenerovať identifikátory stravníkov. Identifikátory je možné hromadne pregenerovať na nasledovné hodnoty:
1. Email stravníka (ak ho má vyplnený).
2. Osobný kód stravníka
3. Prázdny reťazec
|
2.2.193 |
|
|
|
Zverejňovanie jedálneho lístka na webe http://jedalen.ikelp.sk/ môže program robiť automaticky. Po tom, ako prvý raz zverejníte jedálny lístok sa Vás program pri prvej úprave jedálneho lístka opýta, či chcete, aby sa zverejňovanie lístkov robilo automaticky pri každej zmene jedálneho lístka. Ak chcete sami nastaviť, ako má zverejňovanie prebiehať (prípadne či má vôbec prebiehať automaticky), môžete to nastaviť v Nastavenia->Webová jedáleň. K dispozícii sú možnosti:
1. Nahrávať lístok automaticky pri každej zmene.
2. Vždy sa pýtať, či lístok nahrať.
3. Nepýtať sa a nenahrávať lístok automaticky (zostane k dispozícii manuálna možnosť).
4. Nedefinované - definuje sa pri prvej úprave jedálneho lístka.
|
2.2.190 |
|
|
|
Možnosť v zozname stravníkov hromadne ostrániť výkazy stravy a ich objednávky. Prístup je cez rozšírené menu. Týmto vzniká možnosť hromadného pregenerovania šekov stravníkoch, ak sa po vytvorení šekov menili normy na stravu. |
2.2.186 |
|
|
|
Aktualizácia sviatkov na rok 2009 |
2.2.184 |
|
|
|
V nastaveniach je možné prednastaviť radenie stravníkov podľa priezivska, alebo čísla stravníka pre dochádzku stravníkov, zoznam stravníkov a výkazy stravníkov |
2.2.184 |
|
|
|
Pridaná kontrola, pri tvorbe výkazu stravníkov, či sú všetky objednávky stravy vyúčtované stravníkovi. Ak nie su, tak aplikácia vypíše prvých 15 objednávok, ktoré nie su vyúčtované a nedovolí vytvoriť výkaz stravníkov, nakoľko by vznikli nezrovnalosti v evidencii. Blokovanie možnosti vytvorenia je možné v nastaveniach vypnúť a následne aplikácia bude len upozorňovať na nedostatok.
|
2.2.184 |
|
|
|
Pri výkaze spotrebnej normy bolo zmenené vyhodnocovanie počtu dní stravovania, kde sa doteraz brali v úvahu aj dni v ktorých boli stravníci prihlásení na stravu a následne odhlásení. Zmena je, že musí byť v daný deň aspoň jedna objednávka stravy na to, aby sa daný deň považoval za stravný. |
2.2.184 |
|
|
|
V dochádzke stravníkov pri evidencii anonymného stravníka s množstvami jedál, napríklad dôchodci v stĺpci norma aplikácia toto množstvo nezapočítavala pre zobrazenie. Problém sa netýka štatistík a výkazov šlo len o zobrazovací problém. |
2.2.182 |
|
|
|
Ak bola aktívna online jedáleň, tak nebolo možné kompletne odstrániť jedálny lístok, možnosť bola len odsrániť jednotlivé jedlá v danom jedálnom lístku. |
2.2.181 |
|
|
|
Jedálny lístok - možnosť zverejňovať elektronický jedálny lístok na portále webovej jedálne http://jedalen.ikelp.sk/ V zozname jedálnych lístkov je možné stlačiť na jedálnom lístku pravé tlačidlo myši a vybrať možnosť "Nahrať lístok na web". Jedálny lístok si môžete následne pozireť na stránke http://jedalen.ikelp.sk/
|
2.0.345 |
|
|
|
Pri úprave stravníka je možné odstrániť výkaz, ktorý má prenos a tento prenos nie je možné automaticky presunúť späť na iný výkaz. Pozor pre takýto úkon, nakoľko sa stratí informácia o prenose a je potrebná vaša ručná korekcia. |
2.2.175 |
|
|
|
V zozname stravníkov je možné tlačiť šeky a podklady na úhradu na označených stravníkov. Postup je označiť stravníkov a nasledne cez tlačidlo Úkony vybrať tlačiť označené. |
2.0.344 |
|
|
|
V zozname receptov je možnosť tlačiť zoznam receptov z označených receptov. |
2.0.344 |
|
|
|
Pri výpočte OVD aplikácia sčítavala systémové skupiny podľa ich počtu čo spôsobovalo nepresnosti vo výpočte. Pre nápravu si stačí spraviť opätovný výpočet, ak tieto hodnoty sledujete. |
2.0.143 |
|
|
|
V zozname úhrad nešla upraviť voľná úhrada |
2.2.150 |
|
|
|
Pri uhrádzaní / nahadzovaní úhrad je možné pri dátume úhrady zašrtnúť odpamätanie dátumu, ktorý sa použije pri ďaľšej úhrade. Vhodné pri nahadzovaní väčšieho počtu úhrad. |
2.2.150 |
|
|
|
Prepínanie záložiek pomocou klávesových skratiek ALT+1 až ALT+9 |
2.2.150 |
|
|
|
Bolo do aplikácie doplnené ovládanie pomocou funkčných klávesov F1-F12, prípadne s kombináciou SHIFT, alebo CTRL. Jednotlivé funkčné klávesy F1 až F8 sú spolčné pre všetky formuláre, ostatné sa prispôsobujú sitácii.
|
2.2.150 |
|
|
|
V zozname stravníkov bol doplnený stĺpec skupina v ktorom sa zobrazuje pri danom stravníkovi prvá skupina do ktorej je zaradený. Tiež je možnosť filtrovať na stravníkov bez skupiny. |
2.2.136 |
|
|
|
Možnosť synchronizovať webovú jedáleň V tlačidlovom menu (panel nástrojov), kde je tlačidlo na synchronizáciu, je nové tlačidlo W ktoré príjme a odošle zmenené údaje len do webovej jedálne. Toto tlačidlo je vhodné používať vtedy, ak potrebujete zosynchronizovať webovú jedálen a nechcete čakať na zosynchronizovanie terminálov.
|
2.2.134 |
|
|
|
Vo výkazoch skladu boli dplnené podrobnejšie výkazy s druhmi a s pohybmi. |
2.0.336 |
|
|
|
Priamo v dochádzke stravníkov pribudla možnosť zobrazenia čísiel jedál a množstiev jedál, význam má len pri stravovniach, kde sa stravníci stravujú v rôznych počtoch jedál na jedného stravníka |
2.0.336 |
|
|
|
Pri vytváraní výkazu stravníkov aplikácia nepočítala so vzorcom pre výpočet ceny stravného, čo spôsobovalo nedoplatky u stravníkov u ktorých bolo nastavené, aby sa im niektorý z poplatkov odpočítaval. Pre korekciu stačí odstrániť výkaz za daný mesiac a dať ho znovu vytvoriť. |
2.0.336 |
|
|
|
Pri talči podkladu pre varenie pri ručnom zadávaní počtu stravníkov je možné zadať počty pre jednotlivé čísla jedlá v danom dni. Zadávanie je zhodné s pôvodným s tým, že bol doplnený oddelovač ; ktorý oddeľuje jednotlivé čísla jedál. Napríklad 10/10/10/10;5/5/5/5 je zadané, že pre Obed číslo 1 je 10 stravníkov v každej vekovej skupine A/B/C/D a 5 je pre Obed číslo 2.
|
2.0.335 |
|
|
|
Pri nastavovaní šeku pridaná možnosť tlače vzorového šeku. Po vytvorení cez tlačitko Vytvor a vytvorení výstupu následne pribudne možnosť, v menu na tlačidle Vytvoriť, Vzorový šek pomocou ktorej možno dať priamo tlačiť šek. |
2.0.333 |
|
|
|
Možnosť nastaviť navigáciu na on-line nápovedu v aplikácii. Aplikácia tak vo webovom prehliadači zobrazí aktuálnu nápovedu k danej časti aplikácie. |
2.0.330 |
|
|
|
Ošetrený prípad kedy sa hromadne prihlasuje na stravu a obsahom prihlásenia sú rôzne vekové skupiny, tak aby aplikácia neprihlasovala stravníkov na druhy stravy, ktoré nemajú nastavené |
2.2.120 |
|
|
|
Doplnené do aplikácie možnosť spravovania webových kônt, tlače, úpravy, možnosť tak vytvarania súrodencov a na webovej jedálni tak jedným prístupom pristupovať k súrodencom |
2.2.120 |
|
|
|
Ak stravník má súrodenca a sú zviazaný, je možné následne tlačiť spoločné podklady pre úhrady, ak je nastavené |
2.0.326 |
|
|
|
Možnosť nastaviť či pri tlači podkladu pre varenie sa má na konci uvádzať celkový sumár surovín z jednotlivých receptov. Vhodné ako podklad pre výdaj zo skladu |
2.0.326 |
|
|
|
Vznikal problém pri dodatočnej úprave ceny dodávky, ak už existovali z nej výdaje, tak po uložení následne nesedelo skladové množstvo o výdaje z danej dodávky. Vyskytne sa ojedinele a aktualizacia automaticky opravuje údaje, ak vznikol popísaný problém. |
2.0.326 |
|
|
|
Možnosť určiť s rôznych nastaveniach, či pre stravnú výdajku pri výbere položiek pomocou automatiky vyberať jednotlivé položky jednotlivo podľa receptov, alebo kumulovane za všetky recepty |
2.0.326 |
|
|
|
Pri tlači plánu stravovania, ak bolo viacej ako je štandartne vekových skupín rôznych vekových skupín, tak pri vyčíslovaní systémových vekových skupín niektoré neskumuloval a bolo treba tak vykonať ručne. Objavuje sa ojedinele pri veľkých prevádzkach |
2.0.319 |
|
|
|
V dochádzke stravníkov je možné tlačiť po skupinách čistú, alebo podľa prihlásenia dochádzku stravníkov. Využitie je vhodné, ak ide o menšie prevádzky MŠ a ZŠ, kde vedúca medzi tímito prevádzkami sa presúva. Môže vytlačiť kuchárkam aktuálnu dochádzku a pri jej neprítomnosti možu zaznačovať kuchárky.
|
2.0.319 |
|
|
|
Aktualizácia receptov |
2.0.327 |
|
|
|
Nastaviteľné či sa majú tlačiť príjmové pokladničné doklady dva, alebo tri na jednu A4 |
2.0.314 |
|
|
|
Pri zostavovaní jedálneho lístka je možné určiť poradie použitých receptov a podľa poradia sú následne generované aj texty jedál |
2.0.314 |
|
|
|
Doplnená možnosť tlače poštovej poukážky na čistý šek s nepredtlačenými údajmi, kde je možné chýbajúce údaje nastaviť v aplikácii aby boli tlačené priamo s ostatnými údajmi na šeku. Tlač šekov je radená podľa skupiny a priazviska. Nie je tak potrebné kupovať predtlačené poštové poukážky z adresou adresáta a bankového účtu.
|
2.0.314 |
|
|
|
Pri tvorbe skladovej obratovej súpisky sa prenos z minulého mesiaca uchováva a zobrazuje vo zvlášť stĺpci ako prenos / počiatok kvoli prehľadnosti pri evidencii. Táto úprava sa týka aj výstupu obratovej súpisky. |
2.0.314 |
|
|
|
Pri zonačovaní záznamov hromadným spôsobom sa kontextové menu správalo niekedy pre užívateľa divne. |
2.1.001 |
|
|
|
V zozname stravníkov je možné prihlasovať a odhlasovať označených stravníkov. Daná možnosť v menu sa zobrazí iba ak užívateľ stojí v zozname stravníkov na označenom stravníkovi. |
2.0.314 |
|
|
|
Pri tvorbe jedálneho lístka je možné určiť poradie receptov, čo ovplyvňuje následne názov a popis jedálneho lístka v danom poradí. Je tak možné jednoduchšie určiť poradie polievka, jedlo, príloha. |
2.0.308 |
|
|
|
Nebolo možné ručne nastaviť dátumový rozsah jedálneho lístka, tento sa vypočítaval vždy automaticky zo zadaných jedál. Informácia bola len informatívna. |
2.0.313 |
|
|
|
Pri tlači zoznamu skladových kariet sa na výstupe tlačili skladové karty náhodne, upravené aby sa radili podľa ich kódu a následne názvu skladovej karty |
2.0.313 |
|
|
|
Možnosť nastavenia či má aplikácia automaticky uhrádzať stravné objednávky pri uzatváraní volných objednávok |
2.0.313 |
|
|
|
Pridaná možnosť automatického spracovania úhrad v zozname stravníkov, ktorá v danom pracovnom mesiaci vysporiada a naviaže voľné úhrady na jednotlivé objednávky stravy. |
2.0.313 |
|
|
|
Pridané strojové poštové poukázky a poukážky s euro menou, ktoré budú platné od 1.1.2009 |
2.0.312 |
|
|
|
Upravený registračný formulár s možnosťou priameho vyplenia objednávky licencie. |
2.0.311 |
|
|
|
Pri úprave jedálneho lístku sa nesprávne pri kontrole jedál v daný deň brali v úvahu už aj odstránené jedlá čo spôsobovalo mylnú informáciu o výskyte rovnakých druhov jedál v danom jedálnom lístku. Možnosť obídenia problému bol vykonanie úkonov na dva kroky. |
2.0.311 |
|
|
|
Pri prihlasovaní bola pridaná možnosť zmeniť adresár s databázami. Ide o servisnú funkcionalitu a za bežných prevádzkových podmienok by namal byť dôvod na jej použitie. |
2.0.310 |
|
|
|
V nastavení nebolo možné zmeniť prednastavený vzorec pre výpočet ceny stravných objednávok |
2.0.310 |
|
|
|
Pri úprave stravníka sa zobrazenie ceny voľných objednávok zobrazuje len pri navolení neuzatvárania objednávok v nastavení aplikácie. Upravené kôli prehladnosti. |
2.0.310 |
|
|
|
Podľa typu úhrady dokladu aplikácia predvypĺňa výber druhu pre úhradu platby |
2.0.309 |
|
|
|
Pri úprave stravníka aplikácia nezapočítavala do aktuálneho stavu stravníkovho účtu prenosy jednotlivých objednávok stravy. Toto malo vplyv len na informatívne zobrazenie, štatistiky ako také sú správne |
2.0.308 |
|
|
|
Pri odstraňovaní skupiny stravníkov aplikácia nevypisovala počet naviazaných stravníkov na skupinu. |
2.0.308 |
|
|
|
Pri zobrazení stravníka v zozame stravných objednávok je možné ak má stravní voľné úhrady využiť automatické uhradenie (zviazanie) danej objednávky |
2.0.308 |
|
|
|
Skladové tlačové výstupy a stravní list boli upravené pre prehľadnejšiu tlač položiek na výstupe |
2.0.308 |
|
|
|
Stravnik, ak bol aktivny jeden druh sposobu uhrady, tak sa nedal zalozit stravnik |
2.0.308 |
|
|
|
Po založení skladovej karty sa zoznam skladových kariet znovunačíta a presunie na novú kartu |
2.0.308 |
|
|
|
Na výstupe pre poklad pre úhradu pre stravníkov bolo doplnené zobrazenie hodnoty v EUR podľa aktuálnej platnej legislatívy. Duálne zobrazenie |
2.0.306 |
|
|
|
V nastaveniach druhov jedál je možné si vytvoriť ďaľšie druhy jedál. Vhodné, ak je potrebné evidovať napríklad dva druhy obedov. Jeden pre deti a druhý pre zamestnancov. Po vytvorení nového druhu jedla nezabudnite na nastavenie normy pre vekové skupiny.
|
2.0.306 |
|
|
|
V nastaveniach skladových druhov pribudla možnosť vytvorenia si viacerých druhov pre skladové doklady. Skladový príjem, výdaj a stravný list. Viaceré druhy je vhodné si vytvoriť, ak napríklad je v rámci stravovacieho zariadenia aj bufet na ktorý je potrebné vydávať suroviny zo skladu prípadne prípravu jedla pre ďaľšiu prevádzku. Následne potom pri evidencii a tvorbe nového dokladu je možné si vybrať v ktorom druhu sa má doklad vytvoriť. Pri nastavovaní je vhodné nastaviť inú masku pre generovanie čísla dokladu, aby boli aj po tlači doklady rozlíšiteľné.
|
2.0.306 |
|
|
|
Doplnený druh dokladu skladová výdajka, vhodná pre inventúry a korekciu skladu. Prístup je cez hlavné menu Sklad->Výdaj |
2.0.306 |
|
|
|
Pri tlači zoznamu skladových dokladov bolo doplnené skupinovanie dokladov podľa druhov tlačených dokladov a ich medzisúčet Ak sa využívajú viaceré druhy dokladov
|
2.0.305 |
|
|
|
Pri úprave úhrady na stravníkovy je možné dodatočne zviazať úhradu s neuhradenou objednávkou stravy pre prehľadnejšiu evidenciu |
2.0.305 |
|
|
|
Pri zadávaní úhrad za stravu bolo odstránené omedzenie maximálne úhrady viazanej so stravou. Teraz je možné uhradiť väčšiu sumu ako je súčet sumy za neuhradenie stravy a vznikne tak prípadný preplatok. |
2.0.305 |
|
|
|
Pri tvorbe stravnej výdajky a využívaní ručného zadania počtu stravníkov aplikácia vyberie jednotlivé vekové skupiny stravníkov len tie u ktorých je v dátume výdajky nenulová norma (predpis) Sprahľadní sa tak výdajka nakoľko ne sú vberané vekové skupiny bez normy (predpisu)
|
2.0.305 |
|
|
|
Do analýly obratových súpisiek pribudol tlačový výstup súhrnu obratových súpisiek. Po zadaní obdobia aplikácia vytlačí súhrn obratových súpisiek v zadanom období |
2.0.305 |
|
|
|
Pri prihlasovaní / odhlasovaní stravníkov na stravu aplikácia ponúka len tie druhy jedál, ktoré je možné pre objednávanú skupinu či jednotlivca podľa nastavenia noriem a vekových skupín objednať. Nestáva sa tak, že pre vekovú skupinu Zamestnanci aplikácia ponúka objednávanie stravy na Desiatu a Olovran pri materskej škôlke
|
2.0.305 |
|
|
|
V analýze stravníkov pribudol výstup súhrnu kde za dané odobie aplikácia vytlačí súhrnné informácie k jednotlivým mesačným výkazom |
2.0.304 |
|
|
|
Do výkazu obratovej súpisky je pridané v celkovom sumáre hodnota skladu na počiatku mesiaca, teda prenos. Táto hodnota je zobrazená len v prípade, že za predchádzajúci mesiac existuje obratová súpiska skladu
|
2.0.304 |
|
|
|
Vo výkaze stravníkov bol doplnený celkový súčet vydaných obedov za skupinu |
2.0.304 |
|
|
|
Vo výkaze stravníkov v celkovom sumáre boli dplnené celkové preplatky a nedoplatky ako informatívny výpočet |
2.0.304 |
|
|
|
Doplnená možnosť tlačiť stravníkom skrátené poštové peňažné poukazy U priamo z aplikácie |
2.0.304 |
|
|
|
Recepty, zoznam, nevykonal sa refresh po pridani nove receptu pripadne uprave kodu, odstranene |
2.0.304 |
|
|
|
Ako riešiť počiatky preplatkov / nedoplatkov u stravníkov? Ak potrebujeme riešiť počiatočné hodnoty stravníkových účtov, tak postup by mal byť nasledovný. Ak začíname evidenciu v mesiaci Apríl, tak pre jednotlivým stravníkom, ktorý majú preplatky / nedoplatky zapíšeme voľnú úhradu do predchádzajúceho mesiaca Marca (napríklad k poslednému dňu 31.3.) v hodnote + ak ide o preplatok a - ak ide o nedoplatok. Úhradu je možné vykonať v zozname stravníkov cez pravé tlačislo myši. Po zaevidovaní všetkých preplatkov / nedoplatkov je potrebné vytvoriť vo výkazoch "Výkaz stravovaných osôb" výkaz za Marec (ak mámte už vytvorené výkazy Apríl a ďalšie, tieto je potrebné najskôr odstrániť), aby v nasledovnom mesiaci Apríl vstupovali tieto hodnoty ako počiatky.
|
2.0.304 |
|
|
|
Ako riešiť počiatoky stavov skladových kariet (počiatok skladu)? Ak potrebujete riešiť počiatočné stavy skladových kariet v sklade. Tak je najvhodnejšie zvoliť nasledovný postup. Predpokladajme, že začínate evidenciu v aplikácii v Máji. Počiatočné aktuálne stavy z Apríla je potrebné vytvoriť príjemku s datumom posledného dňa v predchádzajúcom mesiaci v Apríli. Kde na jednotlivé položky príjemky zadajte množstvo a skladovú cenu danej položky. Po uložení príjmu je potrebné ešte v analýze aplikácie v Obratovej súpiske dať vytvoriť súpisku v našom prípade za mesiac Apríl, aby následná obratová súpiska za Máj mala počiatky skladu. Ak už máte vytvorenú v našom príklade za Máj, túto je potrebné najskôr odstrániť a následne vytvoriť.
|
2.0.304 |
|
|
|
Možnosť ovplyvnenia automatickej tvorby popisu jedla pri úprave jedálneho lístka. Kde v nastaveniach je možné určiť či sa budú uvádzať všetky hmotnosti jedla zvlášť, alebo sa budú v rámci receptu sčítavať. Ďalej je možné nastaviť ktoré z energetických hodnôt sa budú vypĺnať do popisu, prípadne žiadna. Celkovo je tak možné sprehľadniť popis v jedálnom lístku a zobrazovať údaje podľa nastavenia.
|
2.0.304 |
|
|
|
V zozname jedálnych lístkov pribudla možnosť kontroly odporúčaných výživových dávok (OVD) Cez tlačidlo Úkony a výbere možnosti tlač OVD a následnom zadaní dátumového rozsahu aplikácia pre zadaný dátumový rozsah podľa jedálnych lístkov v danom období vyhodnotí jednotlivé nutričné hodnoty a celkovo ich porovná s OVD a na výstupe aj percentuálne zobrazí odchylku +- v percenách od hodnôt OVD. Týmto nástrojom tak predídete zložitému ručnému výpočtu, kde hodnoty za vás vypočíta aplikácia. Funkcionalitu je vhodné použiť aj pri doprednej kontrole po zostavené jedálneho lístka na nasledovný mesiac, kde si kontrolu môžte vykonať popredu a prípadne jedálny lístok upraviť pre dosiahnutie menšej odchylky voči OVD. Hodnoty OVD sú počítané podľa hodnôt z Vestníku MZ SR 1997 SOTO - 1586/1997 z 28.apríla 1997, čiastka 7-8 Odporúčané výživové dávky pre obyvateľstvo v Slovenskej republike
|
2.0.304 |
|
|
|
Doplnená možnosť ručného zadania počtu stravníkov jednotlivých vekových skupín pri tlači podkladu pre varenie. Fukcionaita je vnodná ak sa neevidujú počty stravníkov, tak sa dá vytlačiť dpoklad s nami zvoleným počtom.
|
2.0.302 |
|
|
|
Pri vytváraní / úprave príjemky je možné zadávať na príjmaných položkách cenu za položku, kde si aplikácia jednotkovúcenu za položku automaticky dopočíta. Najskôr je nutné zadať množstvo na položke a následne cenu za položku. Tento spôsob príjmania tovaru je napríklad vhodný, ak dodávateľ aplikuje rôzne zľavy na celkovú cenu položky a nevyčísluje na doklade jednotkovú zlavnenú cenu za položku. Cena za položku sa vkladá prepísaním hodnoty ceny za položku v príslušnom stĺpci.
|
2.0.302 |
|
|
|
Odstránený problém pri ručnom výbere stravníkov do výdajky, kde pri novonainštalovanej aplikácii sa nevyberali. |
2.0.299 |
|
|
|
Vo výstupe nad označenými skladovými výdajmi stravy boli doplnené sumárne informácie o celkovej norne, skutočných nákladoch a prenosy |
2.0.300 |
|
|
|
Problém pri obratovej súpiske s výpočtom celkovej sumy prijmu a výdaja, kde pri niektorých položkách sa zdvojnásobovali ceny. Množstvá a zásoba tiež prenos z predchádzajúceho mesiaca sú v poriadku. Pre odstránenie problému stačí jednotlivé vytvorené výkazy odstrániť a opätovne v postupnosti mesiacov vytvoriť.
|
2.0.299 |
|
|
|
Doplenný výstup v analýze stravníkov. Zoznam stravníkov, ktorý majú za dané obdobie nedoplatky |
2.0.299 |
|
|
|
Aktualizácia receptov |
2.0.299 |
|
|
|
Jednoduchší výber surovín zo zoznamu pri pridávaní potraviny do receptu |
2.1.001 |
|
|
|
V záložke Rozšírené v stravníkovi možno nastavovať podrobne jednotlivé intervali priradenia vekovej skupiny pre dané obdobie stravníka. Zachovaná je jednoduchosť v záložke Stravník |
2.1.001 |
|
|
|
Možnosť stravníkovi nastaviť číslo jedla, ktoré sa mu bude objednávať pri atumatickom objednávaní na stravu |
2.1.001 |
|
|
|
Možnosť stravníkovi nastaviť počet jedál ktoré sa bude objednávať stravníkovi pri automatickom prihlasovaní na stravu Hlbšie využitie je pri firemných zákazníkoch stravovacieho zariadenia, ktorý sa prihlasujú nahlasovaním počtu stravníkov na daný deň. Prípadne využitie je aj pri stravníkovi Hosť cez ktorého sa riešia nepravidelný stravníci
|
2.1.001 |
|
|
|
Možnosť stravníkovi nastaviť maximálny počet jedál ktoré si môže stravník objednávať cez stravný terminál prípadne cez webové rozhranie Využitie je pri firemných zákazníkoch stravovacieho zariadenia, ktorý sa prihlasujú nahlasovaním počtu stravníkov na daný deň. Ak je hodnota nastavená na 1, tak stravníkovi aplikácia neponúka objednávanie na množstvá, ale len zašrtávaním prípadne výberom jedál
|
2.1.001 |
|
|
|
Možnosť stravníkovi nastaviť dni v ktorých sa štandartne stravuje. Jednotlivé dni v týždni a prípadne párny a nepárny týžden. Maska stravovania sa používa pri automatickom prihlasovaní na stravu Využitie je pri špeciálnych prípadoch stravníkoch, ktorí sa stravujú inak ako ostatní, pripadne majú svoj pravidelný režim stravovania
|
2.1.001 |
|
|
|
Možnosť stravníkovi vyplniť jeho účet a kód banky, ktorý sa následne využíva pri podkladoch pri tlači / exporte inkasa, ak má nastavený spôsob úhrady inkasom |
2.1.001 |
|
|
|
Možnosť stravníkovi priradiť viac stravovacích kariet |
2.0.291 |
|
|
|
Doplnený tlačový výstup Výkaz spotrebnej normy vo výdajkách |
2.0.290 |
|
|
|
Pri automatickom výbere množstva na jednotlivých dodávkach na položke berie aplikácia v úvahu aj už výdaje na rovnakej položke v rámci daného dokladu a vyberá zvyšné dodávky |
2.0.290 |
|
|
|
V zozname jedálnych lístkov pribudla možnosť tlače podkladu pre varenie, kde na výstupe sú podľa vybraného dňa zobrazené jednotlivé jedlá k nim potrebné recepty spolu s množstvo pri jednotlivých surovynách a počtom stravníkov prihlásených na dané jedlo z evidencie stravníkov |