Checklist na stiahnutie: Na čo myslieť pred otvorením kaviarne

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, že samotné otvorenie kaviarne je v zmysle úspešného vedenia prevádzky v podstate to najjednoduchšie? Vyžaduje si to síce mnoho príprav a vybavovačiek, no skutočný boj, boj o každého jedného zákazníka, sa začína až potom. Otvoriť podnik je teda jedna vec, no úspešne ho prevádzkovať, to je už iná kapitola.

V každom prípade, už pred otvorením kaviarne treba mať na pamäti viacero náležitostí, ktoré sú pre bezproblémové a úspešné prevádzkovanie kaviarne v dlhodobom horizonte dôležité. Aj preto sme dali pre vás dokopy checklist, s ktorým pri ceste za vaším snom nič nepodceníte a ani na nič nezabudnete.

Náš tip: Stiahnite si nasledujúci užitočný checklist pozostávajúci z 9 dôležitých bodov a majte ho počas vašej cesty za otvorením kaviarne vždy poruke a na očiach. Zhmotnené veci sú totiž bližším krokom k vysnívaným cieľom. Prejdite si jednotlivé body a naplánujte si úlohy na ich realizáciu. Tie splnené označte znakom v.

checklist

Vedeli ste, že nielen vyššie zmieňovaným bodom, ale aj ďalším dôležitým faktorom, na ktoré treba myslieť pred otvorením kaviarne, sa podrobne venujeme aj v samostatnom článku? Keď chcete vedieť, ako úspešne otvoriť kaviareň, odporúčame vám prečítať si ho. V porovnaní s tým, koľko úsilia venujete všetkým prípravám a vybavovačkám, vám to zaberie minimum času. A navyše, v konečnom dôsledku vám to môže ušetriť mnoho starostí.

Chyby, ktorým sa pred otvorením kaviarne vyhnite

Vzhľadom na to, že kaviareň je možné otvoriť viacerými neúspešnými cestami, ako bonus sme vám spísali aj niekoľko chýb, ktorým by ste sa mali oblúkom vyhnúť:

  • Nepúšťajte sa do otvárania kaviarne, keď nemáte dostatok finančných prostriedkov na jej rozbeh a fungovanie.
  • Neberte si vysoký úver (len na to, aby ste otvorili), ktorý následne nedokážete pravidelne splácať.
  • Neignorujte neustále vzdelávanie sa v gastrooblasti, ktoré je nesmierne dôležité pre napredovanie vášho podniku.
  • Nehrňte sa do otvorenia kaviarne bezhlavo a bez plánovania, nápadu, stratégie a vhodného pokladničného systému.
Besteron VISA, MasterCard